advert

Saturday, 27 August 2011

Levis #GoForthMY mural painting with Nini Marini

Hye sume..Akhirnye berpeluang gk nk update blog nie..bulan pose nie agk bz especially bile ade undangan berbuka..blik je buke,mata pn layu n akhirnya tewas..hehe..

So kali nie nk share aktiviti yg aku join Sabtu lepas, xsempat nk promo event nie..Sbnarnye aktiviti yg aku join nie ialah 'mural painting' yg merupakan antara acara yg terdapat di promosi "Levis #GoForth My"..
Bile je cousin aku ajak g painting, trus aku setuju..yela,dh lame x wat keje2 mcmnie,last dlu pn time skolah rendah..hehe..
Sementara menunggu,bergamba la geng2 sume sbb ktorang smpi awal and kt luar lak ujan.. 
 Ini la mural yg telah dilukis dan akan diwarnakan..harap2 la xrosak lukisan nie nnt..
This is the artist,Nini Marlini..kne la leader mulakan dlu dgn guideline for the colours..
Ini lak lakarannye..agak2 leh jdik same mcam nie x?
Bahan2 penting untuk mewarna tentu la berus lukisan dan colour..geram je tgok alat2 nie sume,tp xminat pn nk melukis sbnarnye..kne kreatif bru la leh jdik lukisannye.. 

Lepas leader dh bgi guideline nye..ape lagi,serbu la!!Sume gegel yg join dlm mural painting nie mmg happening..fokus dan amat berhati2 takut2 tersalah nnt lain lak jadi nye..KLIK!KLIK!

Tapi yg xbestnye,bile dh nk dekat siap tetbe hujan trun..isk2,sedihnye bila tgok lukisan tu..sikit je lagi nk siap dh!
Kelam kabut gk la sume menyelamatkan dri dan cube mmbantu untk menyelamatkan lukisan nie..
cousin aku yg bju ijau tu dh jdik org kuat skli..semangat btul!

So,apekan daya..pastu kami sume pn beredar sbb dh nk dkat waktu berbuka..pas berbuka,ade la 2nd team and the artist paint back the drawing..aku xlarat dh la nk membantu..sori ye..
Dari petang smpai ke malam, ujan dan panas silih berganti..akhirnya dgan bantuan dan kerjasama sume the mural painting is done..
Ini la hasilnye..Cantik kan!!!

Berjaya juga ianya disiapkan..klu ada minat,semangat dan kerjasama ape yg dilakukan pasti akan selesai..
Pengalaman baru untuk aku bile join aktivit mcmnie..Terima kasih kepada sume,the artist,Nini Marlini  and my cousin,Kak Ida yg membuatkan hari ini menjadi ceria~


4 comments:

  1. cantiknya...berseni gak ko..hehe

    ReplyDelete
  2. haha..seni xde,bakat ade r ckit..

    ReplyDelete
  3. nice blogs anis ;) nanti kalau ada lagi, akak ajak anis okay. glad you like it and enjoy the day!Xx -kak ida-

    ReplyDelete
  4. Thanks for coming to help! People still remember this day! Good memories! #artforlife

    Lots of love,
    Nini

    ReplyDelete