advert

Monday, 10 February 2014

Review filem: 'Robocop (2014)'


Akhirnya, kemunculan filem robocop ini mendatangkan semula minat untuk menonton wayang setelah filem terakhir yang ditonton ialah 'Thor'. ok, filem nie memang menarik dimana seorang polis juga adalah sebuah ke seorang ke seekor robot..hihi..jom tengok sinopsis kat bawah>>>>

Filem robocop mengisahkan tentang usaha seorang businessman yang ingin menjual produk jualannya iaitu robot yang akan menggantikan polis manusia untuk menjaga keamanan negara. Walaubagaimanapun, ianya ditentang oleh kesatuan yang menyifatkan robot juga boleh berlaku kejam dan tidak mempunyai sifat kemanusiaan.


Idea untuk menjadikan robot yang masih mempunyai naluri manusia timbul dengan mengambil ahli polis yang cacat anggota badan untuk kembali bertugas dan mencipta semula anggota badan yang lebih berupa robot @mesin. Calon yang sesuai ialah Alex @joel kinnaman yang cedera parah dalam satu letupan keretan dan telah mencederakan hampir 80% anggota badannya. Isteri alex telah bersetuju untuk menjadikan Alex sebagai bahan ujikaji iaitu Robocop.
Walaubagaimanapun, setelah beberapa ujikaji dan beberapa tugad yang dijalankan, mereka merancang untuk membunuh naluri manusia demi kepentingan sendiri..Adakah Robocop berjaya dalam menuntut keadilan untuk diri sendiri dan masyarakat? berjayakah Robocop untuk mengawal emosi dan menghapuskan musuh yang ingin memusnahkannya??

kalau nak tau kesudahan, leh r g tengok kat panggung..filem ini mula ditayangkan pada 30 Januari yang lalu dan rasanya masih belum terlambat untuk turut merasakan aksi yang dipaparkan dalam filem ini..
>> Saya bagi 4 star~


No comments:

Post a Comment